NHR—Rekonštrukcia bytu – My Inspiration

Found Via – jrkvc.sk

nhr_rekonstrukcia_bytu_jrkvc_002_1000

nhr_rekonstrukcia_bytu_jrkvc_005_1000

nhr_rekonstrukcia_bytu_jrkvc_007_1000

nhr_rekonstrukcia_bytu_jrkvc_009_1000

nhr_rekonstrukcia_bytu_jrkvc_014_1000

nhr_rekonstrukcia_bytu_jrkvc_016_1000

nhr_rekonstrukcia_bytu_jrkvc_019_1000

The apartment is situated on ground floor of an apartment block built in the beginning of 1990s. The refurbishment addressed the need of creating an extra bedroom in the relatively spacious 2-bedroom apartment. The existing master bedroom became new bedroom for the clients’ daughter – a first year grammar school student. A new hotel-style master bedroom with ensuite bathroom was created in the existing kitchen and dining room. The original apartment layout was based around a central hall used as workspace. After removing the partitions, the hall was integrated with the living room, creating a united space filled with light, where the family can gather and receive guests. A large window overlooking the front garden with deep parapet strengthens the ‘living’ character of the space, framing the new linear living room. The parapet has become a popular spot for children to play and parents to relax. During film evenings, the roller blind fixed above the window serves as a projection screen. Surface finishes are treated with natural materials; white render or light coloured wood, resin floor and modular furniture made of plywood.

A SMALL HOME IN SLOVAKIA BASED ON RURAL FOLK HOUSES | JRKVC

Found Via Small House Bliss – Check the site out, it is full of awesome homes!

jrkvc-ist-family-house-exterior4-via-smallhousebliss

jrkvc-ist-family-house-exterior10-via-smallhousebliss

/Users/PJ/Dropbox/JRKVC/02 Work/01 IST/C_projekt/200_STUDIA/1209

jrkvc-ist-family-house-ldk1-via-smallhousebliss

jrkvc-ist-family-house-ldk6-via-smallhousebliss

The owner of this village house in Slovakia had a dream that many of us share: “I want to live in a small house on a small plot at a reasonable price.” Of course reasonable price is subjective based on personal circumstances, but in this case the available budget was €75,000. Architecture studio JRKVC helped make her dream a reality, looking to rural Slovakian folk houses for time-tested ideas that could be applied to a new affordable house.

Those traditional country houses tended to be small and simple structures with a covered porch. They were built from readily available materials and the windows were kept small to reduce heat loss in winter. JRKVC incorporated those concepts with one major twist. While the windows facing the neighboring houses were kept small for privacy, the back gable was completely glazed, offering a view of a farmer’s field and filling the home with diffuse northern light. Because the glazed wall does face north, it was made with triple-paned insulating glass.

By – http://jrkvc.sk/

Modular Summer Cottages – Lykke + Nielsen

The Danish architectural firm Lykke + Nielsen has launched a side business building modular summer cottages. Created from a simple modular template, the houses can be in place within six months of ordering, configured to fit the buyer’s needs. Mix and match room modules—a bedroom, a kitchen/bath, a living room—and join them by adding a breezeway module.

Here are two examples from the Lykke + Nielsen portfolio that caught our eye. To learn more, go to Moen Huset. Now we just need an architect in the US to riff off this idea, and we’ll be all set.

Photography via Small House Bliss.

Found Via gardenista

moen-huset-tisvildeleje-living-kitchen-remodelista

moen-huset-tisvildeleje-living-room-remodelista

moen-huset-window-remodelista

swedish-summer-house-1

Garden Workshop by Rodic Davidson Architecture by Michelle Slatalla

After coming into possession of his grandfather’s workbench and tools, London-based architect Ben Davidson of Rodić Davidson Architects designed a perfectly proportioned shed for them in his garden.
Photography courtesy of Ben Davidson and Rodić Davidson Architects. Found Via Gardenista -

Rodic-Davidson-Architects-Workshop-3-Gardenista

Rodic-Davidson-Architects-Workshop-4-Gardenista

Rodic-Davidson-Architects-Workshop-7-Gardenista

The Schaffer Residence, 1949.

Hidden in a wooded valley at the foot of the Verdugo Mountains, the redwood, concrete & glass residence opens to the oak forest that influenced the form and orientation of the design. A meticulous restoration of systems, as well as surfaces, hardware & appliances has been completed. This published, world class architectural treasure incorporates open plan living, dining and den areas, two bedrooms, one & a half baths, laundry and attached two carport. In nature and apart, yet just 15 minutes to downtown Los Angeles.

Crosby Doe
Crosby Doe Associates, Inc.
crosby@crosbydoe.com
(310) 428-6755

bloodandchampagne6504

bloodandchampagne6505

Chair Blues

Over the years I’ve had a few chairs, here are a few of those.
A great place to find some rare and well priced pieces is over at Deconet – Check them out!

9cb01741706b37ea4a1e964bb53c6bc2

1000x1000

FalconChairRosewoodBlackLeather3_l

ingmar_relling_westnofa_leather_siesta_chair_ottoman_1_1024x1024

Kitchens

In the south most Kitchens are big, gaudy, and obnoxious. Most fill half the house and you never use but only 20% of the space. We have a 15x15ish kitchen space that needs some help, I have been looking around for a bit of inspiration to start from. Links of some of the places that I visited.

bybjorkheim
Kinfolk
cocolapinedesign

bloodandchampagne6492

bloodandchampagne6493

bloodandchampagne6502

bloodandchampagne6516

Pascal Flammer Architects

balsthal-012s-c-ioana-marinescu-05

balsthal-013s-c-ioana-marinescu-019

balsthal-016s-c-ioana-marinescu-016

balsthal-019s-c-ioana-marinescu-015

balsthal-020s-c-ioana-marinescu-017

In the Jura sensitive zone a dilapidated Stöckli is rückgebaut and rebuilt with the involvement of local designs on the site. The Stöckli is free-standing in farmland and adjacent to an old Roman road along the rising edge of a Jura fold. The external appearance is to be modeled on existing agricultural building and simply pasting and convincing demonstration of the landscape. The result of this work is visually, technically and economically a building ausTannenholz.

Design team:
Pascal Flammer Architects
Fotos by – photographer: © Ioana Marinescu
Found Via – http://www.architonic.com/aisht/stockli-in-balsthal-pascal-flammer-architekten/5101830

Inspiration

DW1106_ROME_10

bloodandchampagne6463

bloodandchampagne6442

bloodandchampagne6467

Via http://www.bloodandchampagne.com/